Lekovita svojstva meda nisu ništa nepoznato! I naši preci su ga od davnina jeli svako jutro zbog zdravlja, ali manje su poznati njegovi efekti kada se nađe u kombinaciji da vodom i limunom.

Jedna žena sprovela je svojevrsni eksperiment - godinu dana je pila svako jutro vodu sa medom i limunom, a portal Uspešna žena preneo je celo njeno iskustvo.

"Pre godinu dana teško sam obolela od gripa. Lekovi iz apoteke nisu bili posebno efikasni. Jedna žena mi je preporučila da pijem toplu vodu sa medom i limunom svako jutro. Naravno, reagovala sam skeptično na njenu preporuku, ali ipak sam je poslušala. Grip je prošao, ali ovaj napitak je počeo da mi se sviđa", priča žena i dodaje da to traje već godinu dana.

Za to vreme, kako kaže, njen organizam se transformisao na potpuno neočekivani način.

Pogledajte i Čarobna kombinacija meda i vode - 9 korisnih svojstava

"Već godinu dana nisam se nijednom prehladila. Ne muče me više bolovi u želucu. Treba reći i da nikad nisam verovala u snagu narodne medicine. Bila sam rob apoteka. Zaboli me stomak - pila sam tablete. Muči me hronični umor - pila sam vitaminske tablete, i tako dalje. Za celu godinu čak nisam nijednom kinula. Moje glavobilje su prošlost. Sada nosim med i limun gde god da krenem. Pijem taj napitak čak i u hotelima."

Ova žena kaže da više ne pije ni jutarnju kafu i veoma lako se razbudi. Njen "limuno-medeni koktel" izbavio ju je od zavisnosti od kafe i od glavobolje. Ona je dodala i da sada ima mnogo više energije, odlično se naspava i ujutro je uvek nasmejana.

"Ranije, da bih se potpuno razbudila, trebalo mi je skoro sat vremena, sada nisam nervozna i ne pridikujem svojim bližnjima. Zaboravila sam kada sam poslednji put osećala napetost u prvom delu dana. Ljudi u mojoj okolini su postali zdraviji. I ovo je najveća nagrada. Ubedila sam celu porodicu da slede moj primer. Tako, u prošloj godini, grip i druge zimske nevolje nisam dobila ni ja, ni cela moja porodica", rekla je žena.

Pogledajte i Čudotvorna medena voda čuva vaše zdravlje

Ona je odlučila i da sa svima podeli recept za magični napitak:

Za čašu napitka iscedite polovinu limuna i dodajte kafenu kašiku meda. Sve prelijte toplom, prokuvanom vodom. Pijte svako jutro nakon buđenja. Ukus ovog koktela može da se menja: sve zavisi od meda i limuna koji konzumirate. Ponekad je kiselkast, ponekad je presladak.

Zbog boljitka koji je osetila, ova žena je pretražila medicinske sajtove da bi saznala u čemu je stvar. I shvatila je nekoliko važnih stvari.

„Ovaj napitak štiti vas od infekcija urinarnog trakta. Limun i med stimulišu rad probavnog trakta, a takođe hidriraju debelo crevo. U rezultatu dobijete odličan lek protiv zatvora i cistitisa. Napitak je diuretski, a lekari kažu da je on potpuno u stanju da vas zaštiti od problema vezanih za urinarni trakt.

Pogledajte i Pila je tri litra vode dnevno mesec dana, rezultat je neverovatan

Poboljšava varenje. Svaki deo ovog napitka potpomaže vaš probavni trakt. Limun pomaže žuči da proizvodi više tečnosti. Tako se namirnice prerađuju bolje, a vi dobijate od njih više hranljivih materija.

Med poseduje moćna antibakterijska svojstva, samim tim odlično vas štiti  od bilo kakvih infekcija. Takođe, tera želudac da proizvodi više sokova koji omogućavaju organizmu efikasnije eliminisanje toksina. Iz tog istog razloga lakše ćete kontrolisati svoju telesnu težinu.

Nagoni vas da sijate zdravljem i lepotom! Limun pruža mnoge pogodnosti za kožu. Takođe, pomaže da se pročisti krv. Organizam, ako  ga „hranite“ limunom, brže proizvodi nove krvne ćelije. Voda stimuliše proizvodnju kolagena, što je veoma korisno za vašu kožu", objasnila je ona.

Pogledajte i Pogledajte zbog čega je dobro piti vodu na prazan stomak

Na kraju, žena je poručila svima:

"Toplo preporučujem da počnete da pijete ovaj napitak. Osim toga, vrlo je ukusno. Jednostavno, probajte."

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor:  Uspešna žena