Vaša kuhinja može poslužiti i kao apoteka ukoliko nakon ujeda komaraca koža previše svrbi i pojavi se otok.
Ove namirnice vam mogu pomoći da ublažite tegobe.
Limun
Ovaj citrus ima prirodna antiupalna i anestetička svojsta i veoma je efikasan u smanjenju otoka nakon uboda komaraca. Jednostavno prepolovite limun i utrljajte jednu polovinu na mesto uboda. Možete pomešati i limunov sok s bosiljkom i ovom mešavinom smanjiti tegobe nakon uboda komaraca.
Pogledajte i Zbog ove hrane ste ukusniji komarcima
Beli i crni luk
I crni i beli luk mogu smanjiti otok i ublažiti svrab nakon ujeda insekta. Izmeljajte beli i crni luk i smesu nanesite na mesto uboda. Nakon nekoliko minuta isperite smesu s kože.
Soda bikarbona
Soda bikarbona će momentalno sprečiti svrab usled uboda komarca. Rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone, umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10-20 minuta.
Pročitajte i Soda bikarbona kao lek protiv prehlade
Aloe vera
Ovo je jedan od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke izvadite gel, držite ga u frižideru 10 do 15 minuta i zatim nanesite direktno na mesto uboda.
So
S obzirom da ima antiseptička i antiupalna svojstva, so je odličan lek protiv otoka i svraba nakon uboda komaraca. Napravite pastu od soli i nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda, pa nakon nekoliko minuta isperite.
Led
Niska temperatura usporava prenos supstanci koje izazivaju upale, a s obzirom da će mesto tretirano ledom utrnuti, nećete osećati svrab i bol. Držite na mestu uboda kesu za zamrzivač u koju ste stavili kockice leda.
Pogledajte i Napravite nejefikasniju zamku za komarce (VIDEO)
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus