Sannakji
Jelo popularno u Koreji verovatno je najpoznatije po videima kojih na Jutjubu ima poprilično. Priprema se obično sa susamom i uljem, a glavni sastojak je nakji, tj. mala hobotnica. Krakovi se obično otkinu od žive hobotnice i serviraju gostu. Najzanimljivija stvar je osećaj dok se ova hrana konzumira. Naime, dok žvačete, krakovi se još polako pomeraju…
Pogledajte i U ovim zemljama se jede najukusnija hrana
Morski ježevi
Ljudi kada su na letovanju, neretko, skoče u more, izvade ježeve, preseku nožem ili makazama i - pojedu. Mogu da se jedu i kašikom. Ipak, ako niste dovoljno iskusni, pazite se bodlji…
Škampi
Malo sladokusaca nije probalo škampe na buzaru, pri čemu se često škampi dok su još živi stavljaju u vrelu vodu na kuvanje. Takođe, na sličan način spremaju se i u Kini, s tim da ih Kinezi uvek serviraju i prokuvaju u Baijiu, piću koje sadrži 40–60% alkohola.
Pogledajte i Najbolji ulični specijaliteti širom sveta
Noma salata
Noma ime nosi po slavnom kopenhaškom restoranu koji je već godinama među pet najboljih na svetu. Radi se zapravo o začinjenoj salati s mravima. Mravi se malo sporije pomeraju, ali ipak, kad ih pojedete, u ustima i dalje osećate kretanje. Ovo nije ništa novo, mnoge kulture odavno konzumiraju inskete, ali to ne naplaćuju papreno…
Casu Marzu
Ovo je tradicionalni sir sa Sardinije napravljen od ovčijeg mleka. Ali, nije ovca životinja koju jedete, ne brinite. Naime, u siru gmižu maleni crvi, koji se namerno dodaju siru pri njegovoj izradi. Neki ljudi crve pomeraju pre jela, dok drugi bez problema uživaju u siru i crvićima…
Pogledajte i 8 neobičnih svetskih običaja u ishrani
Školjke
Iako mnogi to ni ne primete, školjke se često serviraju žive. Naime, i nakon što ih izvade iz mora i serviraju, one mogu da ostanu žive, a umiru tek kad se njihovo meso izvadi iz školjke.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Punkufer.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus