Britanski istraživači kažu da su otkrili sastojak od kojeg će se sladoled topiti sporo.
Protein čija je oznaka "BslA", a prirodno ga ima u nekim namirnicama, pomaže da se sastojci sladoleda dobro pomešaju i da bude otporniji na topljenje.
Pogledajte i 7 zanimljivih činjenica o sladoledu
"Taj protein povezuje vazduh, mast i vodu, te to čini i u sladoledu, stvarajući super glatku konzistenciju", objavio je Univerzitet u Edinburgu.
Taj sastojak koji su usavršili istraživači škotskih univerziteta u Edinburgu i Dendiju, može biti dostupan u roku od tri do pet godina.
Pogledajte i Napravite domaći sladoled u kesi za 10 minuta!
On može da pomogne i da sladoled kada je čvrsto zamrznut, ipak bude kremast i gladak, bez zrnastih kristala leda.
Uz to, zahvaljujući tom proteinu, sladoled može imati manje kalorija i zasićenih masti, a sačuvati kvalitet, ukazuje istraživanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus