Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova vest će obradovati sve ljubitelje sladoleda

Letnja muka s rukama lepljivim od istopljenog sadoleda koji curi niz kornet, mogla bi da postane prošlost...

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Britanski istraživači kažu da su otkrili sastojak od kojeg će se sladoled topiti sporo.

Protein čija je oznaka "BslA", a prirodno ga ima u nekim namirnicama, pomaže da se sastojci sladoleda dobro pomešaju i da bude otporniji na topljenje.

Pogledajte i 7 zanimljivih činjenica o sladoledu

"Taj protein povezuje vazduh, mast i vodu, te to čini i u sladoledu, stvarajući super glatku konzistenciju", objavio je Univerzitet u Edinburgu.

Taj sastojak koji su usavršili istraživači škotskih univerziteta u Edinburgu i Dendiju, može biti dostupan u roku od tri do pet godina.

Pogledajte i Napravite domaći sladoled u kesi za 10 minuta!

On može da pomogne i da sladoled kada je čvrsto zamrznut, ipak bude kremast i gladak, bez zrnastih kristala leda.

Uz to, zahvaljujući tom proteinu, sladoled može imati manje kalorija i zasićenih masti, a sačuvati kvalitet, ukazuje istraživanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor:Mondo.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti