Ova crno-bela pita vrlo je prilagodljiva pa umesto sladoleda od vanile možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži ukus.

Pogledajte i 6 saveta za savršene kolače koji se ne peku

Sastojci:

24 čokoladna keksa s čokoladnim punjenjem (oko 280 grama)

1 kašika rastopljenog maslaca 

9,5 decilitra blago rastopljenog sladoleda od vanile 

Pogledajte i 5 recepata za kolače koji se ne peku

Priprema:

Nožem usitnite 6 keksa i stavite ih na stranu.

Napravite koru. U blender stavite 10 keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu. 

Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje s dnom koje može da se skine.  Na koru poređajte osam celih keksa. 

Pogledajte i 7 recepata za torte koje se ne peku

Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Rub pite zatim pospite mrvicama keksa koje ste na početku usitnili. Pitu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta. 

Kako biste pitu sigurno izvadili iz lima, po spoljašnjem rubu lima prođite krpom ili sunđerom namočenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s pitom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na parčiće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zadovoljna