Ova crno-bela pita vrlo je prilagodljiva pa umesto sladoleda od vanile možete koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi vama najdraži ukus.
Pogledajte i 6 saveta za savršene kolače koji se ne peku
Sastojci:
24 čokoladna keksa s čokoladnim punjenjem (oko 280 grama)
1 kašika rastopljenog maslaca
9,5 decilitra blago rastopljenog sladoleda od vanile
Pogledajte i 5 recepata za kolače koji se ne peku
Priprema:
Nožem usitnite 6 keksa i stavite ih na stranu.
Napravite koru. U blender stavite 10 keksa i obradite ih do finih mrvica. Dodajte maslac i mešajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Mešavinu keksa i maslaca izlijte u posudu za pečenje s dnom koje može da se skine. Na koru poređajte osam celih keksa.
Pogledajte i 7 recepata za torte koje se ne peku
Na keks izlijte sladoled i gumenom špatulom nežno ga rasporedite po celoj površini. Rub pite zatim pospite mrvicama keksa koje ste na početku usitnili. Pitu ostavite u zamrzivaču najmanje 4 sata, odnosno dok ne postane čvrsta.
Kako biste pitu sigurno izvadili iz lima, po spoljašnjem rubu lima prođite krpom ili sunđerom namočenim toplom vodom. Podignite dno lima zajedno s pitom, stavite je na tanjir za serviranje i isecite na parčiće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus