Bivši kuhar mega popularne kompanije Google čarli Ajers , programerima je za doručak pripremao zanimljivu kombinaciju koja se bazirala na niskom udelu ugljenih hidrata, i s mnogo dobrih masnoća.

Pogledajte i 9 saveta za pripremu savršene kajgane

Jaja s losom, keljem i avokadom

Sastojci za 4 osobe: 

3 jaja 

2 kašike maslinovog ulja

100 grama kelja (isečenog na trakice)

140 grama pečenog lososa bez kosti

1 čajna kašičica mirođije

1 avokado 

1 čajna kašićica naseckanog vlašca

100 grama klica suncokreta 

so i biber po želji

Pogledajte i 5 najčešćih grešaka u pripremi kajgane

Priprema: 

Zagrejte tiganj. Za to vreme razbijte jedno po jedno jaje u činiji i žicom ih dobro umutite.

Na zagrejan tiganj dodajte jednu kašiku maslinovog ulja, i lagano umešajte jaja. Pecite ih kratko dok ne počnu da očvršćuju. Odstranite jaja sa strane.

Dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja u isti tiganj, pa na umerenoj temperaturi pržite trakice kelja oko pet minuta dok ne ispari većina tečnosti. Posolite i pobiberite po želji.

Komadiće lososa i mirođije dodajte ostalim sastojcima. Smanjite temperaturu, vratite jaja u tiganj, pa nežno promešajte sve sastojke da se sjedine.

Na kraju dodajte komadiće avokada i vlašac, a tanjir ukrasite suncokretovim klicama. Poslužite sa svežim voćem. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer