Iskoristite predstojeću sezonu grožđa na pravi način.
Sastojci:
5 kg očišćenih zrna crnog grožđa
300-500 g šećera
1,5 l vode
Pogledajte i Suvo grožđe - odlična namirnica za čišćenje jetre
Priprema:
Operite grožđe, odstranite peteljke, a zrna sameljite mlinom za meso, a zatim propasirajte.
Dobijeni sok stavite u emajliranu posudu, dodajte vodu i kuvajte 15 minuta. Dodajte zatim šećer pa kuvajte još 10 minuta.
Pogledajte i 6 zdravstvenih blagodeti suvog grožđa
Sok sipajte dok je vruć u prethodno pripremljene i zagrejane flaše, zatvorite flaše, pokrite ih i ostavite da se ohlade.
Čuvajte na hladnom, suvom i tamnom mestu, a kad otvorite flašu obavezno je dok se sok ne popije držite u frižideru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus