Sastojci:
1 jaje
oko 100 ml piva
2.5 - 3 kašike kokosovog brašna + malo za valjanje mesa
so, biber
sitno seckan beli luk
slatka mlevena paprika
kajenska paprika
Origano
50 g čvaraka
6 medaljona od svinjskog filea
svinjska mast za prženje
Priprema:
Medaljončiće debljine prsta začinite solju i biberom.
Napravite smesu za pohovanje: Umutite jaje i pivo, pa ovu smesu sipajte u činijicu sa kokosovim brašnom. Na ovaj način se bolje izmeša i lakše balansira ako je masa pregusta (jednostavno dodajte još malo piva).
Pogledajte i Najbolji recept za pohovane tikvice
Razdvojte vlakna čvaraka i ubacite ih u masu. Svaki medaljončić pospite sa malo kokosovog brašna, začinite origanom, kajenskom i slatkom paprikom i belim lukom, pa ih tek onda uvaljajte u smesu za pohovanje. Pazite da meso svuda bude prekriveno smesom, pa bez spuštanja na radnu površinu odmah ubacite medaljon u posudu u kojoj ste dobro zagrejali mast.
Ispržite sa obe strane i poslužite uz svežu salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom