Sastojci:
1 jaje
oko 100 ml piva
2.5 - 3 kašike kokosovog brašna + malo za valjanje mesa
so, biber
sitno seckan beli luk
slatka mlevena paprika
kajenska paprika
Origano
50 g čvaraka
6 medaljona od svinjskog filea
svinjska mast za prženje
Priprema:
Medaljončiće debljine prsta začinite solju i biberom.
Napravite smesu za pohovanje: Umutite jaje i pivo, pa ovu smesu sipajte u činijicu sa kokosovim brašnom. Na ovaj način se bolje izmeša i lakše balansira ako je masa pregusta (jednostavno dodajte još malo piva).
Pogledajte i Najbolji recept za pohovane tikvice
Razdvojte vlakna čvaraka i ubacite ih u masu. Svaki medaljončić pospite sa malo kokosovog brašna, začinite origanom, kajenskom i slatkom paprikom i belim lukom, pa ih tek onda uvaljajte u smesu za pohovanje. Pazite da meso svuda bude prekriveno smesom, pa bez spuštanja na radnu površinu odmah ubacite medaljon u posudu u kojoj ste dobro zagrejali mast.
Ispržite sa obe strane i poslužite uz svežu salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus