Sastojci:

1 jaje

oko 100 ml piva

2.5 - 3 kašike kokosovog brašna + malo za valjanje mesa

so, biber

sitno seckan beli luk

slatka mlevena paprika

kajenska paprika

Origano

50 g čvaraka

6 medaljona od svinjskog filea

svinjska mast za prženje

Priprema:

Medaljončiće debljine prsta začinite solju i biberom.

Napravite smesu za pohovanje: Umutite jaje i pivo, pa ovu smesu sipajte u činijicu sa kokosovim brašnom. Na ovaj način se bolje izmeša i lakše balansira ako je masa pregusta (jednostavno dodajte još malo piva).

Pogledajte i Najbolji recept za pohovane tikvice 

Razdvojte vlakna čvaraka i ubacite ih u masu. Svaki medaljončić pospite sa malo kokosovog brašna, začinite origanom, kajenskom i slatkom paprikom i belim lukom, pa ih tek onda uvaljajte u smesu za pohovanje. Pazite da meso svuda bude prekriveno smesom, pa bez spuštanja na radnu površinu odmah ubacite medaljon u posudu u kojoj ste dobro zagrejali mast.

Ispržite sa obe strane i poslužite uz svežu salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Stil