Potrebno:
5 jaja
oko 1 litar vode
oko 40 kašika brašna (zavisi od tipa brašna i veličine jaja)
3 kesice vanil šećera
1 kašika šećera
pola kašičice soli
malo ulja za pečenje
Pogledajte i Kako da napravite šuškave palačinke s orasima (VIDEO)
Priprema:
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanil šečerom, dodati manju kolišinu vode i so. Zatim brašno i sve zajedno mutite da dobijete gustu masu kao za uštipke. Kada su se razbile sve grudvice dodajte još vode koliko je potrebno da se razredi u ređu masu. Ostavite malo da odstoji i pecite u dobro zagrejanom ulju sa tek malo ulja. Tople odmah premazujte sa kremom i pospite sa mlevenim keksom.
Pogledajte i 3 proverena trika za najukusnije palačinke
Napomena: Bitno je da ne slažete jednu preko druge da stoje, jer su tada više gnjecave i mokre. Zato ih, čim ispečete namažite i ređajte na veliku tacnu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus