Neka vaša zimnica bude pravo remek-delo kojim ćete se ponositi.

Priprema zimnice može da bude naporan posao, ali uz savete naših baka i vaš trud - možete obogatiti ostavu savršenim domaćim proizvodima.
Iskorstitie predstojeće jesenje dane za pripremu najomiljenijih priloga, salata, soseva i džemova.
Mislimo da će se sve domaćice složiti da je za dobru zimnicu važno da povrće stavljate uvek u apsolutno čiste tegle (OVDE pogledajte kako da ih sterilišete) i zatvarate poklopcima koji ne propuštaju vazduh.
Tegle punite zimnicom samo do 2-3cm ispod vrha, a povrće na vrhu pritisnite štapičima ili posebnim plastičnim krugovima, koji služe baš za tu svrhu.
Pogledajte recepte koje smo izdvojili za vas.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Pekmez od šipuraka
Ukusan pekmez od šipurka zasladiće svaki obrok, a palačinke filovane ovom poslasticom su veoma ukusne.
Slatko od smokava
Neodoljiv ukus sočne smokve oduševiće ljubitelje slatke zimnica.
Kuvan pindžur
Nijedna jesen ne može da prođe bez ove pikantne i ukusne hrane koja je čest gost na trpezarijskom stolu, posebno kada su slave...
Barene paprike (turšija)
Izvrsna zimnica koja će biti odličan prilog pikantnim jelima.
Cvekla u tegli
Pripremite cveklu na jednostavan način.
Kako da brzo ukiselite kupus
Ukoliko vam je potreban kiseli kupus van sezone, možete ga ukiseliti za svega 2 do 3 dana.
Kako brzo da ukiselite krastavčiće
Ukoliko su vam potrebni kiseli krastavčići van sezone, možete ih ukiseliti za svega 4 do 5 dana.
Ukusan domaći kečap na 2 načina
Spremite domaći kečap i uživajte u bogatom ukusu paradajza..
Brzo i lako: Feferoni u tegli
Feferoni su veoma jednostavni za pripremu, i sigurno ćete uživati jedući ih.