Priprema zimnice može da bude naporan posao, ali uz savete naših baka i vaš trud - možete obogatiti ostavu savršenim domaćim proizvodima.

Iskorstitie predstojeće jesenje dane za pripremu najomiljenijih priloga, salata, soseva i džemova.

Mislimo da će se sve domaćice složiti da je za dobru zimnicu važno da povrće stavljate uvek u apsolutno čiste tegle (OVDE pogledajte kako da ih sterilišete) i zatvarate poklopcima koji ne propuštaju vazduh.

Tegle punite zimnicom samo do 2-3cm ispod vrha, a povrće na vrhu pritisnite štapičima ili posebnim plastičnim krugovima, koji služe baš za tu svrhu.

Pogledajte recepte koje smo izdvojili za vas.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Pekmez od šipuraka

       Ukusan pekmez od šipurka zasladiće svaki obrok, a palačinke filovane ovom poslasticom su veoma ukusne.

Slatko od smokava

       Neodoljiv ukus sočne smokve oduševiće ljubitelje slatke zimnica.

Kuvan pindžur

      Nijedna jesen ne može da prođe bez ove pikantne i ukusne hrane koja je čest gost na trpezarijskom stolu, posebno kada su slave...

Barene paprike (turšija)

      Izvrsna zimnica koja će biti odličan prilog pikantnim jelima.

Cvekla u tegli

     Pripremite cveklu na jednostavan način.

Kako da brzo ukiselite kupus

      Ukoliko vam je potreban kiseli kupus van sezone, možete ga ukiseliti za svega 2 do 3 dana.

Kako brzo da ukiselite krastavčiće

       Ukoliko su vam potrebni kiseli krastavčići van sezone, možete ih ukiseliti za svega 4 do 5 dana.

Ukusan domaći kečap na 2 načina

       Spremite domaći kečap i uživajte u bogatom ukusu paradajza..

Brzo i lako: Feferoni u tegli

      Feferoni su veoma jednostavni za pripremu, i sigurno ćete uživati jedući ih.