U posudu stavite vodu, ulje, sirće, so, šećer i biber u zrnu, dodajte papriku i kuvajte dok ne omekša. Izvadite papriku uz pomoć cediljke i u istu vodu stavite da se kuva patlidžan. Kad je gotov, takođe ga pomoću cediljke izvadite u posebnu posudu. Skuvane papriku i patlidžan sameljite na mašini za meso. Sve pomešajte, dodajte ulje, ljute feferone (po želji) i kuvajte oko 3 sata.
Kuvan pindžur
Nijedna jesen ne može da prođe bez ove pikantne i ukusne hrane koja je čest gost na trpezarijskom stolu, posebno kada su slave...
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus