Sastojci:

Za braunije:

120 g čokolade

180 g maslaca

1 šoljica šećera

3 jaja

1 kašičica ekstrakta vanile

1 šoljica brašna

0,5 šoljica oraha

Za preliv:

60 g maslaca

3 kašike mlaćenice, ili mleka u koje ste umešali malo limunovog soka i pustili da odstoji

3 kašike kakaa

0.5 kašike ekstrakta vanile

2 šoljice šećera u prahu

Prema želji orasi za ukras

Pogledajte i 8 trikova za savršene čokoladne braunije

Priprema: 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. S maslacem namastite posudu u kojoj ćete peći braunise.

Za braunise stavite čokoladu i maslac u staklenu posudu i rastopite u mikrotalasnoj. Dodajte šećer i dobro umešajte, zatim dodajte jaja i vanilu pa opet dobro promešajte. Na kraju dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu pa dodajte naseckane orahe.

Izlijte smesu u posudu za pečenje i pecite 15 do 20 minuta. Kada su brauni gotovi izvadite ih iz rerne i pustite da se hlade u posudi.

Pogledajte i Brauni bez jaja

Za preliv pomešajte maslac, mlaćenicu i kakao i rastopite na srednjoj vatri, mešajte, a kada uzavri sklonite sa ringle. Dodajte šećer u prahu i mikserom dobro umutite. Dodajte još šećera u prahu, ako vam je smesa retka.

Prelijte preko braunija i ukrasite seckanim orasima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer