Sastojci:
Za braunije:
120 g čokolade
180 g maslaca
1 šoljica šećera
3 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
1 šoljica brašna
0,5 šoljica oraha
Za preliv:
60 g maslaca
3 kašike mlaćenice, ili mleka u koje ste umešali malo limunovog soka i pustili da odstoji
3 kašike kakaa
0.5 kašike ekstrakta vanile
2 šoljice šećera u prahu
Prema želji orasi za ukras
Pogledajte i 8 trikova za savršene čokoladne braunije
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. S maslacem namastite posudu u kojoj ćete peći braunise.
Za braunise stavite čokoladu i maslac u staklenu posudu i rastopite u mikrotalasnoj. Dodajte šećer i dobro umešajte, zatim dodajte jaja i vanilu pa opet dobro promešajte. Na kraju dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu pa dodajte naseckane orahe.
Izlijte smesu u posudu za pečenje i pecite 15 do 20 minuta. Kada su brauni gotovi izvadite ih iz rerne i pustite da se hlade u posudi.
Pogledajte i Brauni bez jaja
Za preliv pomešajte maslac, mlaćenicu i kakao i rastopite na srednjoj vatri, mešajte, a kada uzavri sklonite sa ringle. Dodajte šećer u prahu i mikserom dobro umutite. Dodajte još šećera u prahu, ako vam je smesa retka.
Prelijte preko braunija i ukrasite seckanim orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus