Pržena jaja ili kajgana mnogima je omiljen doručak, a uz priloge poput salate odličan su ručak ili večera. Ako želite da isprobate novi način pripreme ili volite da eksperimentišete, ovaj recept će vas oduševiti.
Slavni kalifornijski kuvar Daniel Paterson u čijem se ugostiteljskom carstvu nalazi pet restorana, a najpoznatiji je Coi, restoran s dve Mišelinove zvezdice, ima sasvim drugačiji način pripreme kajgane od onog što smo mi navikli.
Pogledajte i Tri koraka do savršeno skuvanog pirinča
Za poširano jaje sigurno ste čuli, ako ga već slučajno niste pripremali, a Patterson na isti način priprema i ukusnu kajganu. U samo 20 sekundi pripremićete kremastu kajganu, a priprema krši sva pravila koja znamo do sada jer čak ne treba stavljati so ili biber. Sve začine i dodatke koje volite stavite na kraju.
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Za početak proverite imate li sveža jaja tako što ćete jaje razbiti i staviti u posudicu pa viljuškom razvući belance. Ako je belance elastično i vraća se u prvobitnu formu, kajgana će uspeti.
Jaja tucite viljuškom 30 do 40 sekundi i nemojte dodavati so jer će uticati na kompaktnost kajgane. Pustite da voda počne da vri u loncu pa je jako pomešajte kutlačom i zatim ulijte umućena jaja. Brojite do 20.
Jaka toplota iz vode uzrokovaće rast mehurića vazduha koji se nalaze u jajima otkad ste ih zamutili. Na kraju ocedite vodu, a na tanjiru ćete imati savršeno kremastu kajganu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus