Pržena jaja ili kajgana mnogima je omiljen doručak, a uz priloge poput salate odličan su ručak ili večera. Ako želite da isprobate novi način pripreme ili volite da eksperimentišete, ovaj recept će vas oduševiti.
Slavni kalifornijski kuvar Daniel Paterson u čijem se ugostiteljskom carstvu nalazi pet restorana, a najpoznatiji je Coi, restoran s dve Mišelinove zvezdice, ima sasvim drugačiji način pripreme kajgane od onog što smo mi navikli.
Pogledajte i Tri koraka do savršeno skuvanog pirinča
Za poširano jaje sigurno ste čuli, ako ga već slučajno niste pripremali, a Patterson na isti način priprema i ukusnu kajganu. U samo 20 sekundi pripremićete kremastu kajganu, a priprema krši sva pravila koja znamo do sada jer čak ne treba stavljati so ili biber. Sve začine i dodatke koje volite stavite na kraju.
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
Za početak proverite imate li sveža jaja tako što ćete jaje razbiti i staviti u posudicu pa viljuškom razvući belance. Ako je belance elastično i vraća se u prvobitnu formu, kajgana će uspeti.
Jaja tucite viljuškom 30 do 40 sekundi i nemojte dodavati so jer će uticati na kompaktnost kajgane. Pustite da voda počne da vri u loncu pa je jako pomešajte kutlačom i zatim ulijte umućena jaja. Brojite do 20.
Jaka toplota iz vode uzrokovaće rast mehurića vazduha koji se nalaze u jajima otkad ste ih zamutili. Na kraju ocedite vodu, a na tanjiru ćete imati savršeno kremastu kajganu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem