Sastojci neophodni za pripremu sjaja:

– 1 supena kašika vazelina

–  20-30 g gorke crne čokolade

– 0,5 kafene kašičice cimeta

– 0,5 kafene kašičice ricinusovog ulja (možete ga zameniti bademovim, kokosovim, nevenovim)

Pogledajte i Rešite problem ispucalih usana prirodnim preparatima

Priprema:

Sitno izrendajte čokoladu i otopite je na vodenoj pari (ili u mikrotalasnoj rerni). U otopljenu čokoladu dodajte vazelin. Dobro promešajte smesu. Sipajte cimet i ulje u smesu. Ponovo dobro promešajte.

Skinite sa šporeta, i svoj budući čokoladni sjaj sipajte u adekvatne  kutijice.

Stavite u frižider da se ohladi. Ne treba da vas brine, ako je sjaj suviše tečan, ubrzo će se stegnuti u frižideru.

Pogledajte i 9 namirnica za punije usne, lepši ten, zdraviju kosu

Nežno  se nanosi na usne. Usnama daje vlažni sjaj , zbog ricinusovog ulja u svom sastavu. 

Sjaj treba čuvati u frižideru, jer se prirodna  kozmetika brzo kvari. Ali, to ne znači da ga ne smete nositi za sobom, samo vraćajte kutijicu svaku noć u frižider.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: Uspešna žena