Sastojci neophodni za pripremu sjaja:
– 1 supena kašika vazelina
– 20-30 g gorke crne čokolade
– 0,5 kafene kašičice cimeta
– 0,5 kafene kašičice ricinusovog ulja (možete ga zameniti bademovim, kokosovim, nevenovim)
Pogledajte i Rešite problem ispucalih usana prirodnim preparatima
Priprema:
Sitno izrendajte čokoladu i otopite je na vodenoj pari (ili u mikrotalasnoj rerni). U otopljenu čokoladu dodajte vazelin. Dobro promešajte smesu. Sipajte cimet i ulje u smesu. Ponovo dobro promešajte.
Skinite sa šporeta, i svoj budući čokoladni sjaj sipajte u adekvatne kutijice.
Stavite u frižider da se ohladi. Ne treba da vas brine, ako je sjaj suviše tečan, ubrzo će se stegnuti u frižideru.
Pogledajte i 9 namirnica za punije usne, lepši ten, zdraviju kosu
Nežno se nanosi na usne. Usnama daje vlažni sjaj , zbog ricinusovog ulja u svom sastavu.
Sjaj treba čuvati u frižideru, jer se prirodna kozmetika brzo kvari. Ali, to ne znači da ga ne smete nositi za sobom, samo vraćajte kutijicu svaku noć u frižider.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: Uspešna žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus