Indijski restorani služe ovaj aromatičan začin kao sredstvo za osvežavanje daha nakon jela, a ljudi ga vekovima koriste kao prirodni lek protiv želudačanih tegoba.
Pogledajte i 5 prirodnih lekova protiv gorušice
Komorač je povrće modro-zelene boje u kome se nalazi oko stotinak semenki. Njegove se semenke koriste kao začin brojnim jelima, ali i za suzbijanje grčeva i boli u želucu.
"Semenke komorača sadrže prirodna ulja koja oslobađaju od mučnine i nadutosti," ističe nutricionistkinja Eni B. Kej iz centra Kripalu u Stokbridžu, u američkoj saveznoj državi Masačusets.
Pogledajte i Namirnice koje ne izazivaju nadutost stomaka
Da biste se rešili želudačanih tegoba, dovoljno je uzeti pola čajne kašičice celih semenki i polako ih žvakati da otpustite prirodna ulja, pre nego što ih progutate.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Punkufer
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem