Verovatno uživate u trenutku kada u zagrejano ulje stavite usitnjen beli luk i on počne da cvrči i ispušta zavodljivu aromu. Tada počinje kulinarska magija... Pa i nije baš tako. Možda ste navikli da na taj način počinjete pripremu omiljenih jela, ali linija između pikantog obroka i potpune katastrofe je veoma tanka. Beli luk može veoma lako da pregori i izgubi zavodljivu aromu. 

Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak

Rešenje je veoma jednostavno - izbegnite cvrčanje belog luka. Umesto da beli luk stavljate u vrelo ulje, stavite ga u hladan tiganj zajedno s uljem i tek tad uključite ringlu i sačekajte minut do dva. Kada beli luk polako počne da se prži i ispušta romu u ulje, promešajte ga i pržite dok blago ne porumeni. Sada je beli luk preman da mu dodate paradajz so, mleveno meso ili njime prelijete brokoli.

Da, ostaćete bez zavodljive kombinaciju zvuka i mirisa nakon spuštanja belog luka u vrelo ulje, ali će vaša jela imati bolji ukus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa