Verovatno uživate u trenutku kada u zagrejano ulje stavite usitnjen beli luk i on počne da cvrči i ispušta zavodljivu aromu. Tada počinje kulinarska magija... Pa i nije baš tako. Možda ste navikli da na taj način počinjete pripremu omiljenih jela, ali linija između pikantog obroka i potpune katastrofe je veoma tanka. Beli luk može veoma lako da pregori i izgubi zavodljivu aromu.
Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
Rešenje je veoma jednostavno - izbegnite cvrčanje belog luka. Umesto da beli luk stavljate u vrelo ulje, stavite ga u hladan tiganj zajedno s uljem i tek tad uključite ringlu i sačekajte minut do dva. Kada beli luk polako počne da se prži i ispušta romu u ulje, promešajte ga i pržite dok blago ne porumeni. Sada je beli luk preman da mu dodate paradajz so, mleveno meso ili njime prelijete brokoli.
Da, ostaćete bez zavodljive kombinaciju zvuka i mirisa nakon spuštanja belog luka u vrelo ulje, ali će vaša jela imati bolji ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem