Potrudite se da sledeće namirnice izbacite iz svoje jutarnje rutine već sutra:

1. Slanina - Sadrži velik postotak zasićenih masti i holesterola i često jako procesuirana nitratima od kojih se može javiti i glavobolja.

2. Peciva sa sirom ili maslacem -  Prazni ugljeni hidrati s vrlo malo nutritivnih vrednosti poput vlakana, proteina, celovitih žitarica itd.

Pogledajte i Evo šta su naši preci tradicionalno jeli za doručak

3. Energetske pločice - Što se tiče šećera i kalorija, energetska pločica vam dođe kao da jedete čokoladu za doručak (nadamo se da to nije slučaj!).

4. Čokoladni namazi - Ne sadrže nutritivne vrednosti.

5. Sok od pomorandže - Pritom mislimo na gotove, kupovne sokove u tetrapaku koji su puni konzervansa i procesuiranog šećera.

Pogledajte i Ovako se pravi originalna starinska proja

6. Žitarice - Žitarice bez vlakana i proteina su još jedan izvor praznih kalorija, a zbog dodatka šećera povećavaju vam šećer u krvi i vrlo brzo ćete ponovno osetiti glad. 

7. Krofne - Jedan od najgorih mogućih izbora za doručak: čisti ugljeni hidrati + šećer + duboko prženje = krofna.

8. Kafa za poneti - Dodaci na "fancy" kafama poput šlaga, čokoladnih preliva i sirupa s uokusom pretvaraju vašu jutarnju kafu u kalorijsku bombu.

Pogledajte i Ovaj jutarnji ritual stvara salo na stomaku

9. Kupljena granola - Granola iz prodavnice je obično puna sakrivenih šećera što je čini lošim odabirom za doručak.

10. Palačinke - Palačinke od belog brašna, masnoća poput maslaca i šećera povisuju vam šećer u krvi i vrlo brzo osećate glad - što znači da su nikakva opcija za doručak.

Ove namirnice treba izbegavati za doručak!
Profimedia/Shutterstock attachment-ove_namirnice_treba_izbegavati_za_dorucak1

11. Hleb - Isto važi kao i s mafinima ili bilo kakvim drugim poslastičarskim i pekarskim proizvodima, ako ne znate šta je tačno u njima - pokušajte da ih izbegnete.

12. Mafini - Jako retko ćete pronaći zdrav mafin osim ako ga niste napravili sami.

Pogledajte i Istraživanje: Ovo jedu ljudi koji su uvek vitki

13. Vafli - Vafli nemaju nikakvu nutritivnu vrednost. Ako ih pravite sami koristite celovite žitarice i izbegavajte šećer koji im je inače glavni sastojak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: wall.hr