Brokoli, grašak, bundeva, luk i sočivo zdrave su namirnice koje će vam tokom zime dati dovoljno energije, posebno što nas kraći dani ponekad čine pomalo depresivnima pa nemamo volje za svakodnevne aktivnosti. Tople supe dobro će vam doći nakon napornih radnih dana, a nećete izgubiti puno vremena na kuvanje.

Supa od bundeve

Bundeva je jedna od najpovoljnijih namirnica, idealna za hladnije dane pa je prava šteta što se kod nas ne nalazi češće na meniju. Ako još niste, stvarno morate napraviti ovu ukusnu supu i nakon toga ćete je sigurno pripremati mnogo češće. 

Pogledajte i recept Krem supa od bundeve

Supa od luka 

Da bi vam se svideo ovaj klasik iz francuske kuhinje, uopšte ne morate biti ljubitelj luka jer ima specifičan ukus koji se većini odmah sviđa. Ovu supu jednostavno morate probati.

Pogledajte i recept Supa od luka

Grašak je nezamenljiv

Grašak je hranjiva namirnica koju doduše ne možemo imati svežu zimi, ali i brzim smrzavanjem ne gubi se većina nutrijenata. Zato napravite supu od graška koja će vas grejati u hladnim zimskim danima.

Pogledajte i recept Krem supa od graška

Krem supa od crvenog sočiva

Sočivo je vrlo zdrava namirnica i zapravo ju je teško upropastiti, a lako pripremiti. Postoji mnogo vrsta sočiva pa tako, ona zelena koju viđate nije jedina vrsta sočiva. Crveno sočivo idealno je za spe jer kuvanjem postaje kremasto, a usto ćete i dugo biti siti zahvaljujući vlaknima.

Pogledajte i recept Supa od sočiva i šargarepe

Brokoli i spanać

Brokoli je dostupan  tokom cele godine, i baš kao i sa spanaćem ponekad nije loše pribeći smrznutim verzijama jer se brže pripremaju. Ova supa je takođe brzo gotova i odlična tokom cele zime.

Pogledajte i Čorba od spanaća

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: tportal.hr