1. Očistiti šargarepu i iseći je na nešto deblje kolutove. Rastopiti puter u maloj šerpi i prodinstati šargarepu. Doliti malo vode i poklopiti. Krčkati 15 minuta.
2. U međuvremenu, u jednom velikom loncu zagrejati vodu i kuvati grašak oko 10 minuta. Odvojiti pola šoljice zrna za ukrašavanje. U stalo dodati šargarepu i ispasirati sve u blenderu. Umešati kiselu pavlaku, naliti belo vino, posoliti, pobiberiti i dodati šećer.
3. Servirati supu u činijicama i ukrasiti sa po nekoliko zrna graška. Služiti dok je topla, uz prepečeni hleb.
Krem supa od graška
Uz pavlaku koja joj daje kremastu strukturu, ova kalorična supa je pravi izbor za zimske dane.
Još iz kategorije
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem