1. Očistiti šargarepu i iseći je na nešto deblje kolutove. Rastopiti puter u maloj šerpi i prodinstati šargarepu. Doliti malo vode i poklopiti. Krčkati 15 minuta.
2. U međuvremenu, u jednom velikom loncu zagrejati vodu i kuvati grašak oko 10 minuta. Odvojiti pola šoljice zrna za ukrašavanje. U stalo dodati šargarepu i ispasirati sve u blenderu. Umešati kiselu pavlaku, naliti belo vino, posoliti, pobiberiti i dodati šećer.
3. Servirati supu u činijicama i ukrasiti sa po nekoliko zrna graška. Služiti dok je topla, uz prepečeni hleb.
Krem supa od graška
Uz pavlaku koja joj daje kremastu strukturu, ova kalorična supa je pravi izbor za zimske dane.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus