1. Izdrobite kim i korijander pomoću tučka, pa propržite u suvoj šerpi 2 minuta, dok ne dobije braon boju. Dodajte crni luk, šargarepu, sočivo, sok od narandže, bujon i začine. Pustite da proključa, poklopite i ostavite da se krčka 30 minuta, dok sočivo ne omekša.


Sastojci:

1 kašičica kima
2 kašičice korijandera
1 iseckan crni luk
225 g seckane šargarepe
75 g sočiva
300 ml soka od narandže
2 kašike niskomasnog jogurta
seckani korijander
prstohvat mlevene paprike
600 ml bujona od povrća

2. Prespite smesu u blender i pasirajte dok ne postane jednolično. Vratite u šerpu, lagano zagrevajte i mešajte povremeno.

3. Kutlačom sipajte u tanjire ili činije za služenje, dodajte u svaki tanjir malo jogurta i po želji pospite korijanderom i mlevenom paprikom.