1. Iseći luk na tanke kolutiće. Zagrejati puter i dobro izdinstati luk. Naliti vodom, prokuvati, smanjiti vatru i krčkati poklopljeno oko 15 minuta.

2. U međuvremenu prepeći parčiće baget hleba (u tosteru ili rerni). Izrendati sir. Zagrejati rernu na 225 stepeni.

3. Posoliti supu i pobiberiti je po ukusu. Dodati muskatnog oraščića i sipati supu u vatrostalne posudice. U svaku činiju staviti po parče prepečenog baget hleba i odozgo bogato posuti sirom. Zapeći u rerni, tako da se sir istopi. Servirati posuto začinskim biljem po izboru.

SUPERSAVET:
Supa će biti još ukusnija ako prepečeni hleb natrljate belim lukom, pa tek onda pospete sirom. Uzmite po želji umesto gaude neki jači sir, pa će supa imati drugačiji, puniji ukus. Uz ovu supicu možete takođe da poslužite još hleba i biće to kompletan obrok.

Pročitajte tekst: Francuska kuhinja


Sastojci:

1 kg crnog luka (može i crvenog, po želji)
2 kašike putera
4 parčeta baget hleba
(ili 2 parčeta običnog belog hleba presečena na pola)
100 g gaude
so, biber
malo rendanog muskatnog oraščića