Potrebno je:
- 2 belanca
- 2 kašike ovsenih mekinja
- 1/2 kašičice kakaoa
- 5 kašika mleka 2%mm
- 1/3 kašičice praška za pecivo
- zaslađivač
Pogledajte i Čokoladni kolač bez brašna
Priprema:
Belanca ulupajte dok se ne napravi čvrsta pena, dodajte ostale sastojke, sve promešajte i stavite u mikrotalasnu na minut. Obratite pažnju da činija bude dovoljno duboka jer će testo da se podigne bar 3 puta od prvobitne zapremine.
Možda će za nečiju mikrotalasnu trebati više vremena, pa vi proverite posle minut da li treba produžiti još. Ova količina je dovoljna za jedan kolać, za jednu osobu.
Pre služenja po želji kolačić možete preliti pudingom od čokolade ili šlagom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus