Ova odlična kombinacija badema i čokolade daje fine i zdrave keksiće. Ovi keksići nemaju šećera, a umesto njega dodat je med za slatki okus. Ako želite još zdraviju verziju ovih keksića, možete ih napraviti i bez čokolade. Keksići su super jednostavni i pripremaju se samo nekoliko minuta.

Fil: 50 g tamne čokolade

Testo:

2 kašike meda

1 jaje

1 prstohvat himalajske soli

150 g maslaca od badema (Prepržiti bademe i stavite ih u mikser. Dodajte prstohvat soli i dve kašičice maslinovog ulja. Miksajte dok bademi ne budu temeljno samleveni. Nastavite da mutite dok se smesa ne pretvori u maslac.)

Pogledajte i Napravite domaće bajadere za samo 20 minuta

Sve sastojke osim čokolade izmiksajte u jednoličnu smesu.

Rukama oblikujte kuglice i stavljajte u pleh prekriven papirom za pečenje.

Viljuškom ili čašom malo pritisnite kuglice da dobijete oblik kolačića. Možete i malo pritisnuti prstom u sredinu kolačića kako biste dobili udubljenje u koje ćete kasnije staviti čokoladu.

Pecite kolačiće od 5 do 7 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Pustire da se malo ohlade.

Dok se kolačići hlade na pari otopite čokoladu. Kašikom stavite na svaki kolačić malo čokolade.

Pustite da se čokolada stisne i kolačići ohlade pre konzumiranja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zdrava krava