Ova odlična kombinacija badema i čokolade daje fine i zdrave keksiće. Ovi keksići nemaju šećera, a umesto njega dodat je med za slatki okus. Ako želite još zdraviju verziju ovih keksića, možete ih napraviti i bez čokolade. Keksići su super jednostavni i pripremaju se samo nekoliko minuta.
Fil: 50 g tamne čokolade
Testo:
2 kašike meda
1 jaje
1 prstohvat himalajske soli
150 g maslaca od badema (Prepržiti bademe i stavite ih u mikser. Dodajte prstohvat soli i dve kašičice maslinovog ulja. Miksajte dok bademi ne budu temeljno samleveni. Nastavite da mutite dok se smesa ne pretvori u maslac.)
Pogledajte i Napravite domaće bajadere za samo 20 minuta
Sve sastojke osim čokolade izmiksajte u jednoličnu smesu.
Rukama oblikujte kuglice i stavljajte u pleh prekriven papirom za pečenje.
Viljuškom ili čašom malo pritisnite kuglice da dobijete oblik kolačića. Možete i malo pritisnuti prstom u sredinu kolačića kako biste dobili udubljenje u koje ćete kasnije staviti čokoladu.
Pecite kolačiće od 5 do 7 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C. Pustire da se malo ohlade.
Dok se kolačići hlade na pari otopite čokoladu. Kašikom stavite na svaki kolačić malo čokolade.
Pustite da se čokolada stisne i kolačići ohlade pre konzumiranja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zdrava krava
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem