Ni hladnim danima se ne morate odreći omiljene poslastice. Nešto pikantnije i ukusnije niste odavno probali. A najbolje je to što se lako i brzo priprema, piše sajt Stil.
100 g tamne čokolade
300 ml punomasnog mleka
85 g šećera
3 žumanca
300 ml slatke pavlake
6 korneta
Pogledajte i Kako da napravite šlag u tegli (VIDEO)
Stavite komadiće čokolade i mleko u lončić, zagrejte na laganoj vatri mešajući dok se ne stvori glatka jednaka smesa. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Umutite šećer i žumance u gustu smesu, potom ih prebacite u lončić i dodajte otopljenu čokoladu. Sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne sjedini. Način na koji ćete proveriti željenu gustinu je da drvena kutlaču umočite u smesu, kada se smesa ne odvaja od kutlače znači da je gotovo.
Kremu ostavite da se hladi povremeno mešajući kako bi sprečili nastanak kore na vrhu. Umutite šlag od slatke pavlake i sjedinite ga sa čokoladnom kremom. Smesu stavite u zamrzivač dva sata dok se u potpunosti ne stvrdne.
Zamrznuto ubacite u blender i miksajte dok ne dobijte gustu, lepljivu teksturu. Potom poslužite.
Pogledajte i Jednostavan način čišćenja blendera
Savet: U čokoladnu smesu i umućenu pavlaku po želji možete dodati mlevene orahe, bademe ili zamzrnuto voće. Pre posluživanja čokoladne kornete na kratko možete umočiti u rastopljenu čokoladu i posuti cimetom, rendanom belom čokoladom ili ako ste skloni novim ukusima sa mlevenom ljutom papričicom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus