Pogledajte na koji način vam telo poručuje da vam nedostaju određene hranljive materije.

Glavobolja i/ili grčevi u mišićima - nedostatak magnezijuma

Od nedostatka magnezijuma svi pate bar u jednom trenutku svog života. Ovaj mineral je veoma važan za normalno funkcionisanje organizma. On pomaže mišićima i nervima da se opuste, uklanja glavobolju i pomaže da zaspite.. Jedan od najjednostavnijih načina da ishranu obogatite magnezijumom je da jedete više zelenog lisnatog povrća.

Pogledajte i Namirnice bogate magnezijumom

Pojava akni - nedostatak cinka

Akne se često pojavljuju kao posledica nedostatka cinka. Cink kontroliše lučenje masnoće na koži i pruža blistav ten. Pored toga što umiruje upaljenu kožu, cink regeneriše ćelije kože i ubrzava proces zarastanja. Dovoljno je da dnevno unesete 30 miligrama cinka i značajno ćete popraviti izgled i zdravlje kože. 

Pogledajte i 10 simptoma nedostatka cinka

Suva kosa i lomljivi nokti - nedostatak biotina

Biotin (vitamin B7) je veoma značajan za zdravlje i izgled kose. S obzirom da je ovaj mineral veoma prisutan u brojnim namirnica, njegov nedostatk nije baš česta pojava. Prvi znaci nedostatka biotina su lomljiva i suva kosa i krti nokti.

Pročitajte i Ove namirnice su najbolji izvori vitamina B

Tanka kosa - nedostatak gvožđa

Retka kosa i tanke vlasi mogu biti znak da ne unosite dovoljno gvožđa. Zato pojačajte ishranu namirnicama bogatim ovom hranljivom materijom, neophodnom za normalno funkcionisanje organizma.

Pogledajte i Namirnice koje sadrže više gvožđa od govedine

Male bele bubuljice na nadlaktici - neravnoteža masnih kiselina

Ako vam se na zadnjoj strani nadlaktice pojave male bubuljice, moguće je da je došlo do poremećaja u ravnoteži omega masnih kiselina. Posebno je to slučaj ako u organizam ne unosite dovoljno omega 3 masnih kiselina.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa