Šargarepa, đumbir i grejpfrut su odlična kombinacija koja ima mnoge zdravstvene prednosti. 

Zbog čega se preporučuje ova kombinacija?

Šargarepa sadrži velike količine beta-karotena i drugih jedinjenja korisnih za zdravlje kao što su vitamin A, minerali i antioksidansi. Posebno je zdravstveno korisna za organe kao što su oči, koža, probavni sistem i zubi. Često se koristi u terapiji u obliku soka za tretiranje određenih bolesti. Šargarepa štiti oči, pomaže u zaštiti srca i krvnog sistema, čisti telo i usporava proces starenja.

Pogledajte i 10 razloga da češće jedete šargarepu

Đumbir ima protivupalna, antiseptička, antibakterijska i antivirusna svojstva. Dobar je izvor vitamina A, C, E, vitamina B kompleksa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, silicijuma, natrijuma, gvožđa, cinka, kalcijuma i beta-karotena. Đumbir ublažava želudačne probleme, jača imunitet, sprečava prehladu, smanjuje menstrualne bolove, štiti srce i krvne sudove, ublažava glavobolju, kontroliše nivo šećera u krvi i pomaže u mršavljenju.

Grejpfrut je citrusno voće koje obiluje vitaminima A, C, B1, B2, B5 i B6. Sadrži i manje količine kalcijuma, magnezijuma, fosfora i bakra. Ima vrlo važnu ulogu u jačanju imuniteta zbog velike količine vitamina C. Grejpfrut takođe štiti srce, ubrzava metabolizam, leči prehlade, pomaže kod dijabetesa tipa 2 i pomaže u mršavljenju.

Pogledajte i 10 genijalnih trikova za čišćenje

Kombinacija grejpfruta i đumbira odlična je za čišćenje jetre i uklanjanje toksina iz tela.

Ovaj sok će vaše telo opskrbiti vitaminima i mineralima, i učiniti samo najbolje vašem zdravlju. Uz to, ovaj sok ubrzava metabolizam i osigurava efikasno topljenje viška masnoće u telu.

Sastojci:

1 grejpfrut

4 šargarepe

3-5 cm korena đumbira

čaša vode

Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete hranljiv i zdrav sok. Za što biolje zdravstvene rezultate, pijte sok najmanje jednom nedeljno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: kiwi.hr