Ono što ste mislili da je osnovno, za pripremu ukusnog kolača, za ovu poslasticu vam uopšte ne treba, piše Stil.
Isprobajte ovaj recept i bićete oduševljeni slasnim čokoladnim kolačima.
Potrebno je:
1,5 šolja oštrog brašna
3 kašike kakao praha (nezaslađenog)
1 šoljica šećera
1 kašika sode bikarbone
pola kašike soli
1 kašika alkoholnog sirćeta
1 kašika tečnog ekstrakta vanile
5 kašika biljnog ulja
1 šoljica vode
Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče
Uključite rernu na 180 stepeni. Premažite uljem četvrtasti pleh od 20 centimetara i u njemu pomešajte prvih pet sastojaka.
U smesi napravite tri udubljenja, dve male i jednu veću. U jedno malo udubljenje stavite alkoholno sirće, u drugo male udubljenje ekstrakt vanile i u treću, najveću, biljno ulje. Sve zalijte vodom i pomešajte u jednoličnu smesu.
Pecite u rerni oko 35 minuta. Pipnite čačkalicom za proveru - ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu.
Pripazite samo da ne prepečete kolač. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom i postpite koksovim brašnom ili mlevenim orašastim plodovima.
Savet: Kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili u kalupima i napraviti mafine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus