Ono što ste mislili da je osnovno, za pripremu ukusnog kolača, za ovu poslasticu vam uopšte ne treba, piše Stil.

Isprobajte ovaj recept i bićete oduševljeni slasnim čokoladnim kolačima.

Potrebno je:

1,5 šolja oštrog brašna

3 kašike kakao praha (nezaslađenog)

1 šoljica šećera

1 kašika sode bikarbone

pola kašike soli

1 kašika alkoholnog sirćeta

1 kašika tečnog ekstrakta vanile

5 kašika biljnog ulja

1 šoljica vode

Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladna torta koja se ne peče

Uključite rernu na 180 stepeni. Premažite uljem četvrtasti pleh od 20 centimetara i u njemu pomešajte prvih pet sastojaka.

U smesi napravite tri udubljenja, dve male i jednu veću. U jedno malo udubljenje stavite alkoholno sirće, u drugo male udubljenje ekstrakt vanile i u treću, najveću, biljno ulje. Sve zalijte vodom i pomešajte u jednoličnu smesu.

Pecite u rerni oko 35 minuta. Pipnite čačkalicom za proveru - ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu.

Pripazite samo da ne prepečete kolač. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom i postpite koksovim brašnom ili mlevenim orašastim plodovima.

Savet: Kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili u kalupima i napraviti mafine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna