Neodoljiv spoj ukusnog peciva i šećernog preliva za pravi slasni užitak. Predstavljamo vam recept za božanstvene urmašice.

Sastav:

3 jaja

3 šoljice šećera

3 šoljice ulja

12 šoljica brašna

prašak za pecivo

Agda:

9 šoljica šećera

8 šoljica vode

Pogledajte i Kako da napravite baklavu bez kora sa jogurtom

Priprema:

Jaja umutiti viljuškom i dodati sećer pa još malo mutiti. Zatim dodati i ulje pa sve dobro pomešati.

Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmešati kašikom. Ako testo ispadne premekano, dodajte još malo brašna.

Formrajte urmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 C (neka fino porumene).

Za agdu (preliv) šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople urmašice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Namirnice.ba