Svi smo navikli na klasične baklave sa korama, ali evo malo drugačijeg recepta koji je podjednako ukusan i sočan. Isprobajte!
Sastojci:
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mleka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo
Sirup:
400 g šećera
U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati.
Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min...Iseći na željeni oblik.
Sirup: Šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta...
Napomena: Ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus