Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako očistiti kuhinjske uređaje od masnoće i kamenca

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Kuhinjski uređaji skloni stvaranju masnih naslaga i kamenca će zablistati bez mukotrpnog ribanja, samo pratite ove savete

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Naslage u blenderu

U blenderu mogu ostati sasušene naslage hrane, a do nekih delova ne možete doći krpom, posebno oko nožića. Ulijte u njega malo deterdženta i tople vode pa ga uključite na 15-ak sekundi. Na kraju ga dobro isperite. 

Pogledajte i Da kuća blista: 7 načina da uklonite nečistoću i kamenac u kuhinji

Kuvalo za vodu i kamenac

U električno kuvalo za vodu sipajte sirće tako da prekrije dno. Otavite da odstoji najmanje 15 minuta, a kod većih naslaga kamenca i nekoliko sati. Na kraju ispirajte vodom dok miris sirćeta ne nestane. 

Pogledajte i Kako da kuhinja ostane čista i tokom kuvanja

Masne naslage u rerni

Mešavina sode bikarbone i sirćeta čini čuda od svake rerne. Pomešajte 80 g sode bikarbone i kašičicu sirćeta, nanesite na unutrašnjost rerne i ostavite vrata otvorena 15 minuta. Isperite vodom. Ova kombinacija uklanja i neugodne mirise iz rerne. 

Pogledajte i Kako da uklonite neugodne mirise u kuhinji

Čišćenje roštilja

Nije loše na roštilj, pre pečenja, staviti aluminijsku foliju. Tako će kasnije biti manje muke s čišćenjem. Ako već postoje naslage masnoće najpre ih prebrišite vlažnim sunđerom pa posipajte sodu bikarbonu. Čišćenje će biti mnogo lakše.

Pogledajte i 5 trikova za čistu i mirišljavu kuhinju

Aparat za kafu kao nov

Aparat za kafu najlakše se čisti mešavinom sode bikarbone i vode. Nakon što mešavinu stavite u aparat, ostavite da odradi jedan ciklus (kao da kuvate kafu) i na kraju dobro isperite vodom. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: 24sata.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti