Donosimo vam recept za izuzetno korisan aperitiv koji će vam pomoći da očistite organizam, ubrzate metabolizam, ali i osvežite celo telo, piše Stil.
Sastojci za jednu osobu:
Jedan do dva santimetra korena đumbira (zavisi od sočnosti korena) i prirodni med.
Pogledajte i Evo kada bi trebalo da izbegavate đumbir
Priprema:
Očistite koren đumbira i iscedite ga uz pomoć sokovnika. Svež sok od đumbira pomešajte u jednakom odnosu s medom.
Na primer, ako ste dobili 3 supene kašike soka, dodajte 3 supene kašike meda. Sve dobro izmešajte dok se med potpuno ne rastopi u soku.
Aperitiv poslužite u malim čašama, zapremnine od 30-50 ml, pola sata pre jela.
Količinu aperitiva od đumbira prilagodite individualnim potrebama i uživajte u jedinstvenom ukusu ovog napitka.
U manjim količinama i u preventivne svrhe možete upotrebiti jednu kašičicu meda pomešanu s jednom kašičicom soka od đumbira, ujutro na prazan želudac i neposredno pre ručka.
Ovaj ukusan i žestok biljni aperitiv podstaknuće probavu i apetit. Čestom upotrebom ojačaćete želudac i osnažiti organe probavnog sistema.
Naročito se preporučuje ako ste na dijeti jer pospešuje čišćenje organizma.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Alteranativa za vas
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus