Uzroci glavobolje mogu biti mnogobroji i teško je uvek utvrditi pravi. U nastavku vam predlažemo jedno od od mogućih rešenja za glavobolju koje je lako, jednostavno i potpuno prirodno.

Metod možete koristiti koliko god puta želite, a efikasan je, osim protiv glavobolje, i za sniženje krvnog pritiska i za eliminaciju oteklih nogu.

Pročitajte i Prirodni lek za glavobolju

Pre svega pripremite višeslojnu gazu ili tanku pamučnu krpu.

Gazu presavijte više puta dok je na napravite na veličinu koja odgovara vašem čelu.

Zagrejte 250 mililitara vode na 60-70 stepeni Celzijusa i razmutite 2 pune kašičice morske soli u vodi. Ovo će napraviti 8% salinitiet vode.

Namočite nekoliko gaza u vodi, ocedite ih  malo ohladite i stavite je preko čela, na zadnji deo vrata i preko zadnjeg dela ušiju. Omotajte preko toga platneni zavoj da sve stoji na mestu. Potom lezite na krevet i sačekajte delovanje. Već za nekoliko minuta osetićete olakšanje ali nemojte skidati obloge barem 20 minuta. Nakon tog perioda skinite obloge, a mesta operite ili obrišite mlakom vodom.

Kako ovaj recept deluje? Nemojte se zbuniti činjenicom da unos soli u organizam može da povisi krvni pritisak jer obloge od slanog rastvora na koži stvaraju suprotan efekat. So na koži stimuliše izlučivanje tečnoti  iz tela delujući kao direktni diuretik. Zbog toga će ova metoda uzrokovati brzo delovanje na glavi, a telo će se na datim delovima rešiti viška tečnosti i otrova a bol i pritisak će nestati.

Na sličan način možete delovati prilikom oteklih nogu. Potrebno je da razmutite 500 g morske soli u 5 litara vode. Natopite peškir u rastvoru slane vode, ocedite ga i stavite na lumbalni deo leđa na 20 minuta, a preko prekrite ćebetom tako da utoplite leđa. Vrlo brzo osetićete nagon za mokrenjem. Telo će se rešti viška tečnosti i otoci će početi da nestaju. Proceduru bi trebalo ponavljati 10 dana svaku noć pred spavanje kod osoba kojima se dešava oticanje nogu. Ukoliko vam ne godi držanje obloga na leđima možete obloge od peškira natopljenih u ovom rastvoru držati na nogama na mestu oticanja. Dobro ih omotajte preko pogođenih mesta.  Preko omotajte ćebe i utoplite noge. Obloge držite 20 minuta a proceduru ponavljate svaki dan dok imate otekle noge.

Pre upotrebe prirodnih preparata obavezno konsultujte svog lekara.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: dnevni.rs