Uz ove kuglice poslužite paradajz sos i uživajte u pikantnim zalogajima.

Ovo jelo je savršen spoj hrskave kore i mekanog pilećeg mesa. Pripremite ga kao večeru ili poslužite najdražima dok uživate ispred TV ekrana.
Potrebno je
2 komada pilećeg belog mesa (500 g)
1 veća kesa čipsa (ako ne volite čips, možete uzeti slane krekere),
50 g prezli,
1 kašičica mlevene ljute paprike,
2 kašičice suvog peršuna,
1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka,
1 kašičica mešavine biljnih začina ili obične soli,
1 kašičica bibera, po ukusu možete staviti i manje,
2 jajeta,
100 do 150 g brašna,
ulje za prženje
Pogledajte i Kako da napravite ukusan čips iz rerne (VIDEO)
Piletinu oprati i osušiti je papirnim ubrusom.
Odstraniti masne delove i kožicu i isecite meso na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice mešavine biljnih začina i 1 kašikom suvog mlevenog bielog luka i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.
Čips staviti u kesu za zamrzivač i sve sa oklagijom smrviti u mrvice. U posudu staviti mrvice od čipsa, prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, mleveni suvi beli luk, biber i so. Sve dobro izmešati.
U jedan tanjir staviti brašno, a u drugoj posudi umutiti jaja.
Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.
U dubljem tiganju zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti parčiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
Ocediti ih na papirnom ubrusu.
Poslužiti ih tople sa nekim finim sosom, kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim ili pire krompirom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: doznajemo.com