Ovo jelo je savršen spoj hrskave kore i mekanog pilećeg mesa. Pripremite ga kao večeru ili poslužite najdražima dok uživate ispred TV ekrana.

Potrebno je

2 komada pilećeg belog mesa (500 g)

1 veća kesa čipsa  (ako ne volite čips, možete uzeti  slane krekere),

50 g prezli,

1 kašičica mlevene ljute paprike,

2 kašičice suvog peršuna,

1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka,

1 kašičica mešavine biljnih začina ili obične soli,

1 kašičica  bibera, po ukusu možete staviti i manje,

2 jajeta,

100 do 150 g brašna,

ulje za prženje

Pogledajte i Kako da napravite ukusan čips iz rerne (VIDEO)

Piletinu oprati i osušiti je papirnim ubrusom.

Odstraniti masne delove i kožicu i isecite meso na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje. Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice mešavine biljnih začina i 1 kašikom suvog mlevenog bielog luka i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.

Čips staviti u kesu za zamrzivač i sve sa oklagijom smrviti u mrvice. U posudu staviti mrvice od čipsa, prezle, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, mleveni suvi beli luk, biber i so. Sve dobro izmešati.

U jedan tanjir staviti brašno, a u drugoj posudi umutiti jaja.

Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.

U dubljem tiganju zagrejati ulje na srednjoj temperaturi i pržiti parčiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.

Ocediti ih na papirnom ubrusu.

Poslužiti ih tople sa nekim finim sosom, kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim ili pire krompirom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: doznajemo.com