Kada je posle 217 kilometara prošao kroz cilj, Jovica je imao osam kilograma manje, a na stazi je ostavio 20.000 kalorija, piše Kurir. U jednom trenutku, kako je rekao, njega je u život vratio sok od đumbira.

"Tokom trke prvi put sam probao sok od đumbira i jako mi je prijao za stomak. Oskrbio me", rekao je Spajić.

Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?

Recept za sok od đumbira

10 supenih kašika očišćenog i sitno iseckanog đumbira

5 ravnih kafenih kašika šećera (opciono)

Narendana kora od jednog svežeg limuna

800 mililitara vode

Način pripreme: Sitno iseckani đumbir pomešajte sa rendanom limunovom korom i prelijte sa 800 mililitara vode. Tu mešavinu stavite na šporet da provri. Nakon ključanja, ostavite da se kuva još oko 10 minuta i za to vreme povremeno mešajte sadržaj. Nakon 10 minuta, pomerite šerpu sa šporeta i u njen sadržaj dodajte i šećer. Sve to zajedno promešajte, vratite na šporet i kuvajte još oko 15 minuta.

Napomena: Ukoliko ste na jakom režimu ishrane koji ne dozvoljava šećer, možete pripremati i bez njega ili sa vrlo malo šećera zbog ukusa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa