Kombinacija kalijuma i voćne kiseline u jabukama je odlična za sagorevanje kalorija, ubrzavanje metabolizma i regulisanje varenja. S druge strane, glukoza održava optimalan nivo šećera u krvi.

Pogledajte i 5 namirnica koje sadrže više kalijuma od banane

Ova dijeta traje tri dana, a evo kako izgleda jelovnik:

Prvi dan. Za doručak pojedite hleb od brašna od celog zrna, kravlji sir i tri kriške jabuke. Za užinu se preporučuje običan keks i jedna jabuka. Ručak se sastoji od 140 g ribe, jedne jabuke, pomorandže i celera. Popodnevna užina podrazumeva 85 g kravljeg sira i jedne jabuke, a za večeru pojedite dva parčeta ražanog hleba sa sirnim namazom.

Drugi dan. Započnite dan kombinacijom 30 grama ovsenih pahulja, 130 ml mleka, kašikom suvog grožđa, jednom janukom, a za prepodnevnu užinu pojedite jednu jabuku. Za ručak pripremite omlet od mleka i jaja s rendanim jabukama. Za popodnevnu užinu se preporučuje 80 ml nemasnog jogurta i iseckanom jabukom. Večerajte 40 g kuvanog pirinča pomešanog s pola banane i jednom jabukom.

Pročitajte i Želite pirinač s manje kalorija? Skuvajte ga na ovaj način

Treći dan. Za doručak pojedite parčetom hleba od brašna od celog zrna., 3 kašike kravljeg sira i jabukama (količinu odredite prema želji). Užinajte kombinaciju nemasnog jogurta, iseckane jabuke, cimeta i malo soka od limuna. Za ručak se preporučuje 80 g grilovanog belog pilećeg mesa, crvena paprika, jedna jabuka i limunov sok. Jabuke uzmite i kao popodnevnu užinu, a za večeru pojedite salatu od dve šargarepe, jedne jabuke, suvog grožđa i 50 g nemasnog sira.

Tokom ove dijte pijte najmanje litar vode dnevno.

Pre promene režima ishrane obavezno konsultujte svog lekara.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa