Šargarepa je izuzetno zdrava namirnica koja je dostupna preko cele godine. Pored toga što se dodaje u salate, variva i druga slana jela, od nje se može napraviti i fenomenalna poslastica.
Potrebno je
Testo:
3 jaja
50 g šećera
220 g brašna
1 kašičica kardamoma ili cimeta
1/2 kesice praška za pecivo
200 g rastopljenog maslaca
300 g sitno narendane šargarepe
Glazura:
125 g maslaca sobne temperature
125 g krem sira (može i sveži kravlji, ali onda neće biti glatka krema, nego grudvasta)
3 kašike šećera u prahu
1 vanilin šećer
Pogledajte i 10 razloga da češće jedete šargarepu
Penasto pomešati jaja i šećer, a potom sve suve sastojke i na kraju umešati šargarepui rastopljeni maslac.
Smesu izliti u pleh i peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme pripremiti glazuru.
Kada je gotov, biskvit treba pustiti da se ohladi (ne mora biti leden, ali ne sme biti vruć da ne rastopi glazuru) i onda ga premazati.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Doznajemo
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus