Šargarepa je izuzetno zdrava namirnica koja je dostupna preko cele godine. Pored toga što se dodaje u salate, variva i druga slana jela, od nje se može napraviti i fenomenalna poslastica.

Potrebno je

Testo:

3 jaja

50 g šećera

220 g brašna

1 kašičica kardamoma ili cimeta

1/2 kesice praška za pecivo

200 g rastopljenog maslaca

300 g sitno narendane šargarepe

Glazura:

125 g maslaca sobne temperature

125 g krem sira (može i sveži kravlji, ali onda neće biti glatka krema, nego grudvasta)

3 kašike šećera u prahu

1 vanilin šećer

Pogledajte i 10 razloga da češće jedete šargarepu

Penasto pomešati jaja i šećer, a potom sve suve sastojke i na kraju umešati šargarepui rastopljeni maslac.

Smesu izliti u pleh i peći oko 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme pripremiti glazuru.

Kada je gotov, biskvit treba pustiti da se ohladi (ne mora biti leden, ali ne sme biti vruć da ne rastopi glazuru) i onda ga premazati.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Doznajemo