Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da iskoristite kuvana jaja posle Uskrsa

Ako ste ih ofarbali u petak jaja treba pojesti najkasnije do narednog petka i to ako ste ih čuvali u frižideru.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Posle uskršnjeg praznika svima ostane mnogo kuvanih jaja koja se ne pojedu, a koja smo u zadovoljstvu iskoristili u tradicionalnom tucanju jajima. 

Jaja možemo najviše iskoristiti za pravljenje salata sa povrćem ili ih možemo puniti začinima, sirom, posnim barenim mesom, a ako nemate problema sa KVO, hiperlipoproteinemijama, hipertrigliceridemijama, dijabetesom ili gojaznošću možete puniti jaja majonezom, pavlakom ili praviti omiljenu salatu.

Evo nekoliko recepata za jela s kuvanim jajima koje smo idvojili za vas.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

attachment-pikantna_punjena_jaja_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pikantna punjena jaja

   Ovi ukusni zalogaji se lako pripremaju i pravi su ukras trepeze.

attachment-krompir_salata_sa_majonezom_i_jajima
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Krompir salata sa majonezom i jajima

 Osim što je ukusnija od obične krompir salate, izgleda daleko dekorativnije!

attachment-jaja_punjena_ruskom_salatom
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Jaja punjena ruskom salatom

   Ukoliko već imate rusku salatu, veoma jednostavno i brzo ćete obogatiti vašu trpezu još jednom vrstom “lakih zalogaja”. 

attachment-cufte_punjene_jajima
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ćufte punjene jajima

  U sredini ovih pikantnih ćuftica očekuju vas ukusna jaja.

attachment-jaja_punjena_kremom_od_sunke
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Jaja punjena kremom od šunke

   Bilo da imate nenajavljene goste ili želite drugačiji doručak, brzo i lako možete da napravite ove veoma ukusne zalogaje.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti