Posle uskršnjeg praznika svima ostane mnogo kuvanih jaja koja se ne pojedu, a koja smo u zadovoljstvu iskoristili u tradicionalnom tucanju jajima.
Jaja možemo najviše iskoristiti za pravljenje salata sa povrćem ili ih možemo puniti začinima, sirom, posnim barenim mesom, a ako nemate problema sa KVO, hiperlipoproteinemijama, hipertrigliceridemijama, dijabetesom ili gojaznošću možete puniti jaja majonezom, pavlakom ili praviti omiljenu salatu.
Evo nekoliko recepata za jela s kuvanim jajima koje smo idvojili za vas.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Ovi ukusni zalogaji se lako pripremaju i pravi su ukras trepeze.
Osim što je ukusnija od obične krompir salate, izgleda daleko dekorativnije!
Ukoliko već imate rusku salatu, veoma jednostavno i brzo ćete obogatiti vašu trpezu još jednom vrstom “lakih zalogaja”.
U sredini ovih pikantnih ćuftica očekuju vas ukusna jaja.
Bilo da imate nenajavljene goste ili želite drugačiji doručak, brzo i lako možete da napravite ove veoma ukusne zalogaje.
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom