1. Krompir skuvati u ljusci i kada se ohladi iseći ga na malo deblje kolutove (kako se tokokom mešanja ne bi raspao). Debele delove drški od celera odstraniti, pa tanji deo i lišće sitno iseckati. Luk iseći na tanke kolutove.
2. U činiji izmešati majonez, so, šećer i sok od limuna (ili sirće) pa dodati krompir, luk i celer. Lagano promešati i ostaviti u frižideru da se ohladi.
3. Jaja iseći na kolutove, pa pre služenja slagati na tanjir malo salate pa nekoliko kolutova jaja, pa ponovo salatu, pa jaja…
Krompir salata sa majonezom i jajima
Osim što je ukusnija od obične krompir salate, izgleda daleko dekorativnije!
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus