Upoznajte Reja Kerzvajla. On je glavni inženjer u Guglu, ali pored tehnologije, postoji još nešto što želi da stvori – jako dug život.
Ovaj šezdesetsedmogodišnjak želi da „produži našu dugovečnost u beskraj“, a nedavno je pozvao novinara lista „Financial Times“ da doručkuje s njim kako bi mu otkrio šta jede svakoga dana i zašto.
Pogledajte i Svaki dan je pio ovaj napitak i živeo 152 godine
„Ova hrana vas zasiti uz znatno manje kalorija“, tvrdi Kerzvajl, a njegov izbor uopšte ne izgleda loše.
Na stolu se nalazi ovsena kaša, borovnice, dimljeni losos, skuša, mleko od soje sa vanilom, zeleni čaj i crna čokolada.
Borovnice i čokolada imaju antiupalna svojstva i bogati su antioksidansima. Losos je bogat masnim kiselinama i dokazano je da pozitivno utiče na moždane funkcije i smanjuje upalne procese u telu.
A ovo su stvari koje definitivno nećete videti na njegovom stolu. Kerzvajl se u širokom luku kloni mesa, i radije bira ribu, a takođe je drastično ograničio unos šećera.
Pogledajte i Živeo je 256 godina i bio na posebnom režimu ishrane
Međutim, to nije sve. U njegovoj potrazi za dugovečnošću hrana nije jedini put. On je ranije uzimao 250 različitih pilulla dnevno, ali je njihov broj sada uspeo da smanji na 100. Njih 30 popije tokom doručka – u pitanju su suplementi koji pružaju podršku njegovom srcu, mozgu ali i seksualnom zdravlju.
Ovo je deo koji će mnogi definitivno znatno teže progutati i svariti, ali ako se ispostavi da je Kerzvajl u pravu – za sve postoji prvi put.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus