Većina ljudi je upoznata sa korisnim svojstvima paradajza, ali nisu svi upućeni u to, da se uz pomoć paradajza mogu izlečiti proširene vene.
Postoje dva načina izlečenja proširenih vena pomoću zelenog i crvenog zrelog paradajza.
Pogledajte i Recept za proširene vene: Mešavina ova 2 sastojka će otkloniti bolove
Lečenje proširenih vena zelenim paradajzom
Neophodno je oprati nekoliko zelenih plodova paradajza i iseći ih na kriške (ili kolutove). Kriške zelenog paradajza treba stavljati na čvorove proširenih vena na same vene i na postojeću kapilarnu vensku mrežu. Po potrebi zavežite nekim zavojem. Držite paradajz na tim mestima dok ne dođe do osećaja peckanja na koži.
Ako ne možete dugo da trpite, uklonite ga čim osetite peckanje, i operite vene prohladnom vodom. Ali, ako ovu proceduru podnosite dobro, rezultat će biti vidljiv veoma brzo. Ovaj postupak treba ponoviti 5 puta u toku dana, poželjno je za redom.
Posle dve nedelje sprovođenja ovakih svakodnevnih procedura, venski čvorovi će početi da blede. Vremenom će nestati kapilarna mreža, čvorovi, oticanje i bol u venama.
Pogledajte i Čudotvorno ulje lovora - umiruje, smanjuje bolove, leči proširene vene, akne i bubuljice
Lečenje proširenih vena zrelim crvenim paradajzom
Postupak je sličan prethodnom. Zreli paradajz treba oprati, iseći na tanke kriške (kolutove) i staviti na bolne vene na 3-4 sata i učvrstiti nekim zavojem. Posle paradajz zameniti drugim. Ovu proceduru je poželjno raditi uveče ili noću. Kurs trajanja lečenja je individualan. Možete ga raditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.
Paradajz poseduje lekovita svojstva jer u njemu, pored semena, postoji supstanca koja je po svojim svojstvima slična acetilsalicilnoj kiselini (aspirinu). Ova kiselina se smatra antikoagulansom, koji razređuje krv i ne daje joj stagnaciju. Osim toga, paradajz poseduje flavanoide koji ojačavaju zidove krvnih sudova.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Uspešna žena
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem