Svojstva lovorovog ulja:
– smanjuje bolove
– umiruje nervni sistem
– povećava znojenje
– podiže ukupan tonus organizma
– stimuliše mentalnu aktivnost
Ovaj proizvod se dobro pokazao kod lečenja proširenih vena i oboljenja zglobova, pa zato pogledajte uputstvo za njegovu pripremu i upotrebu za lečenje ovih bolesti.
Pogledajte i Domaći sirup od lovora protiv kašlja
Pripema lovorovog ulja:
Isitnite 30 g lovorovog lista i prelijte sa 250 ml biljnog (suncokretovog, maslinovog) ulja. Staklenu ambalažu dobro zatvorite i ostavite na tamno i hladno mesto na 2 nedelje.
S vremena na vreme, dobro protresite posudu. Nakon 14 dana procedite ulje kroz gazu, u drugi sud. Čuvajte gotovo ulje na prohladnom mestu.
Način korišćenja:
Kada vam bude potrebno, malo ga ugrejte na vodenoj pari. Temeljno ga utrljavajte u bolne zglobove i obavezno utoplite zglob.
Osim lečenja zglobova, lovorovo ulje se koristi za upalu limfnih čvorova, migrene, kod lečenja ORL bolesti, naročito ušnih. Ako imate jaku glavobolju – utrljajte ulje u slepoočnice, bol će nestati veoma brzo.
Lovorovim uljem možete zameniti aspirin, zato što je u stanju da snizi temperaturu. Takođe, pomaže u otklanjanju bola u želucu i crevima, normalizuje funkciju jetre i bubrega, poboljšava apetit.
Da biste uspostavili normalan rad žuči, dovoljno je u čašu jogurta dodati nekoliko kapi lovorovog ulja, i popiti pre odlaska na spavanje.
Pogledajte i Da li ste znali da miris ovog začina opušta?
Takođe, lovorovo ulje je odlična preventivna mera, ono će povećati otpornost na infekcije, odnosno podići će vaš imunitet.
U domaćim uslovima od lovorovog lista možete pripremiti losion za problematičnu kožu lica, koji je veoma efikasan u borbi sa aknama i bubuljicama.
Takođe možete pripremiti sredstvo za čišćenje organizma od naslaga soli, za bolne zglobove i razbijanja kamena u žući i pretvaranje njega u pesak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus