Samo nekoliko sastojaka vam je potrebno za ovaj gastronomski specijalitet.
Sastojci:
- 4 veća krompira
- 2 manje glavice luka
- 2 čaše vode
- 1/2 dcl ulja
- malo suvog začina
- malo soli
- malo bibera
Za preliv:
- 3 jajeta
- 4 kašike brašna
- 4 - 5 kašika ulja
- suvi začin
- biber
- čaša vode
(može i 100 g parmezana)
Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu
Pripreme:
Luk iseći sitno, krompir na kolutove zatim sve izmešati i začiniti. Preliti vodom i uljem i peći na 240 stepeni dok krompir ne omekša.
Za preliv umutiti gore navedene sastojke i preliti preko pečenog i vrućeg krompira. Vratiti u rernu da se zapeče.
Pogledajte Video za detaljnije objašnjenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol