Pošto je klasičan puding pun skroba i aditiva, lako i brzo napravite njegovu zdravu zamenu.
Potrebno je:
500 g očišćene bundeve, iseckane na kockice
50 g maslaca
100 g crne čokolade sa visokim procentom kakaoa
malo ceđenog limuna
stevija po želji
Pogledajte i Hrono recept: Španska pita
Priprema:
Skuvajte na pari bundevu. Kada omekša, stavite polovinu od ukupne količine u dugačku posudu (onu od štapnog miksera). Zatim dodajte maslac i čokoladu, iseckane na kockice, onda iscedite limun i stavite malo stevije (neko ne voli ukus stevije, pa može da je izbegne, jer i čokolada i bundeva imaju prirodnu slatkoću). Dodajte malo vode na čijoj se pari kuvala bundeva i završite za ostatkom bundeve.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem