Pošto je klasičan puding pun skroba i aditiva, lako i brzo napravite njegovu zdravu zamenu.

Potrebno je:

500 g očišćene bundeve, iseckane na kockice

50 g maslaca

100 g crne čokolade sa visokim procentom kakaoa

malo ceđenog limuna

stevija po želji

Pogledajte i Hrono recept: Španska pita

Priprema:

Skuvajte na pari bundevu. Kada omekša, stavite polovinu od ukupne količine u dugačku posudu (onu od štapnog miksera). Zatim dodajte maslac i čokoladu, iseckane na kockice, onda iscedite limun i stavite malo stevije (neko ne voli ukus stevije, pa može da je izbegne, jer i čokolada i bundeva imaju prirodnu slatkoću). Dodajte malo vode na čijoj se pari kuvala bundeva i završite za ostatkom bundeve.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa