Pošto je klasičan puding pun skroba i aditiva, lako i brzo napravite njegovu zdravu zamenu.
Potrebno je:
500 g očišćene bundeve, iseckane na kockice
50 g maslaca
100 g crne čokolade sa visokim procentom kakaoa
malo ceđenog limuna
stevija po želji
Pogledajte i Hrono recept: Španska pita
Priprema:
Skuvajte na pari bundevu. Kada omekša, stavite polovinu od ukupne količine u dugačku posudu (onu od štapnog miksera). Zatim dodajte maslac i čokoladu, iseckane na kockice, onda iscedite limun i stavite malo stevije (neko ne voli ukus stevije, pa može da je izbegne, jer i čokolada i bundeva imaju prirodnu slatkoću). Dodajte malo vode na čijoj se pari kuvala bundeva i završite za ostatkom bundeve.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus