1. Prvo iseckajte slaninu i šunku na kockice. Propržite ih u suvom tiganju jer će slanina pustiti svoju masnoću. Kada se zarumene, tiganj stavite sa strane, da se malo prohladi.
2. Kačkavalj, papriku i masline takođe iseckajte. Umutite jaja. Kada zapene, dodajte svinjsku mast i mutite još malo. Zatim stavite proseno brašno i prašak za pecivo, a onda i speltino brašno. Na kraju dodajte slaninu, kačkavalj, papriku i masline.
3. Smesu preručite u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 220 stepeni C između 15 i 20 minuta.
HRONO KUHINJA- Ana Ćubela, Vulkan
Hrono režim napravio je pravu revoluciju u ishrani ljudi širom sveta. Za razliku od nebrojenih dijeta koje se zasnivaju na svakojakim odricanjima, često vrlo mučnim i nimalo bezazlenim po zdravlje, ova ishrana ne zahteva nikakve žrtve: i dalje ćete moći da jedete svoja omiljena jela, samo ćete naučiti kako da ih koncipirate i kada da ih konzumirate.
A kada jednom pređete na hrono, više nećete želeti da se hranite drugačije i trajno ćete uživati u svim blagodetima ovog režima. Uz osnovne smernice za početnike, ali i korisne savete za one koji su već hrono, u ovom kuvaru pronaći ćete sjajne ideje za svaki obrok u toku dana. A tu je i posebno poglavlje o prazničnoj trpezi, koje će vam otkriti kako da priredite pravu gozbu za svoje proslave – i sve to na hrono način. Počnite odmah: uživajte u sjajnim jelima i obradujte svoje telo zdravim načinom ishrane!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem