Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Kako da napravite domaće slatko od kajsija

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovo, mnogima omiljeno sezonsko voće, može mnogim domaćicama poslužiti kao prava inspiracija za pravljenje preukusnih kolača.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Za vas smo izdvojili recept koji ne sadrži nikakve veštačke dodatke, ni konzervans.

Evo šta vam je potrebno:

5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)

2kg šećera (najviše)

Pogledajte i recept za Slatko od dunja

Priprema:

Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele. Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore. Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u malko zagrejane tegle. Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Opanak.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti