Za vas smo izdvojili recept koji ne sadrži nikakve veštačke dodatke, ni konzervans.

Evo šta vam je potrebno:

5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)

2kg šećera (najviše)

Pogledajte i recept za Slatko od dunja

Priprema:

Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu. Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele. Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena. Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore. Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta. Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u malko zagrejane tegle. Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Opanak.rs