Ako jako žudite sa čuvenom picom Margarita, a nemate vremena da umesite standardno testo onda obavezno isprobajte ovaj recept jer ova pica umesto kore od belog brašna ima koru od palente.
Potrebni sastojci:
1 šolja instant palente
1/2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
1 kašičica praška za pecivo
1 jaje
2/3 šolje mleka
1/3 šolje rendanog parmezana
prstohvat tucane ljute paprike
1/2 šolje sosa od paradajza
120 g mocarela sira
1 paradajz, isečen na kolutove
2 kašike naseckanog bosiljka
Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 190 stepeni. U velikoj posudi izmešajte palentu, brašno, so, prašak za pecivo, dodajte jaje i mleko pa sve dobro umutite pa dodajte parmezan i tucanu ljutu papriku. Tiganj od livenog gvožđa, prečnika 25 cm stavite da se zagreje pa premažite sa malo maslinovog ulja. Pripremljenu smesu sipajte u tiganj pa stavite da se zapeče na šporetu 3-4 minuta.
Odozgo premažite sosom od paradajza, zatim prekrijte mocarelom, paradajzom i bosiljkom pa sve stavite u rernu na 10-12 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin
Bezglutenska torta sa jabukama po receptu Džejmija Olivera
Posni slavski kolač za Svetog Nikolu
Belgijski vafli sa rumom koji donose sreću u novoj godini
Kako da napravite domaći posni namaz od leblebija i pečenih paprika
Korpice od pire krompira sa mlevenim mesom