Ukoliko želite da prijatelje i ukućane iznenadite finim desertom, donosimo vam recept za koji vam ne treba rerna, ali ni mnogo vremena.
Sastojci:
- 2 šolje mlevenog keksa
- 250g maslaca
- 1 do 2 kašike šećera (po želji)
- 250g krem sira
- 2 dl slatke pavlake
- 1/4 šoljice soka od limuna
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 konzerva kompota od borovnica (može i breskve, jagode ili šumskog voća)
Pogledajte i 6 recepata za čizkejk
Priprema:
Mleveni keks stavite u činiju i dodajte šećer i otopljeni maslac i sve dobro izmešajte. Mešavinu utisnite u kalup i stavite u frižider dok se malsac ne stegne.
U međuvremenu u drugoj posudi umutite sir dok ne postane kremast i gladak. U sir dodajte slatku pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile. Mešavinu sipajte u kalup, utisnite i izravnajte viljuškom, pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na barem 3 sata ili preko noći.
Servirajte kolač hladan i s umakom od borovnica koji ćete dobiti tako što ćete borovnice s malo soka od kompota ukuvati na laganoj vatri i potom ohladiti. Umesto kompota možete koristiti džem od borovnice, ukuvati smrznute borovnice s malo šećera ili pak odaberite voće po svom izboru.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem