Ukoliko želite da prijatelje i ukućane iznenadite finim desertom, donosimo vam recept za koji vam ne treba rerna, ali ni mnogo vremena.

Sastojci:

- 2 šolje mlevenog keksa

- 250g maslaca 

- 1 do 2 kašike šećera (po želji)

- 250g krem sira 

- 2 dl slatke pavlake

- 1/4 šoljice soka od limuna

- 1 kašika ekstrakta vanile

- 1 konzerva kompota od borovnica (može i breskve, jagode ili šumskog voća)

Pogledajte i 6 recepata za čizkejk

Priprema:

Mleveni keks stavite u činiju i dodajte šećer i otopljeni maslac i sve dobro izmešajte. Mešavinu utisnite u kalup i stavite u frižider dok se malsac ne stegne.

U međuvremenu u drugoj posudi umutite sir dok ne postane kremast i gladak. U sir dodajte slatku pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile. Mešavinu sipajte u kalup, utisnite i izravnajte viljuškom, pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na barem 3 sata ili preko noći.

Servirajte kolač hladan i s umakom od borovnica koji ćete dobiti tako što ćete borovnice s malo soka od kompota ukuvati na laganoj vatri i potom ohladiti. Umesto kompota možete koristiti džem od borovnice, ukuvati smrznute borovnice s malo šećera ili pak odaberite voće po svom izboru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna