1. Smanjuje rizik od bolesti srca

Istraživanja su potvrdila da umerena konzumacija piva smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Razlog je jednostavan: alkohol povećava nivo HDL-a, odnosno dobrog holesterola čime se smanjuje mogućnost zadebljanja arterija i zgrušavanja krvi koje može prethoditi srčanom udaru.

Pročitajte i 8 blagodeti piva

2. Bogato je vitaminom B6

Pivopije imaju za 30 posto veću količinu vitamina B6 u krvi od ljudi koji ne piju pivo, pa dvostruko veću od ljudi koji konzumiraju crveno vino.

3. Sprečava stvaranje kamena u bubregu

Ljubitelji piva imaju 40 posto manje šanse da dobiju kamen u bubregu od onih koji ga ne piju. Istraživanje nije mogla odrediti koji sastojak je zaslužan za to, ali bez obzira, rezultat je impresivan.

Pročitajte i Ovih 7 stvari se dešava u telu kada popijete pivo

4. Pomaže ženama da lepše stare

Dokazano je da umerena konzumacija alkohola pomaže u očuvanju gustoće kostiju i mentalnih sposobnosti kod starijih žena. Ali, to nije sve.

Flavonoidi u hmelju, glavnom sastojku piva, imaju slična svojstva kao estrogen pa mogu poslužiti kao prirodni dodatak hormonima kod žena u menopauzi.

Pročitajte i Ovih 10 namirnica najbolje idu uz pivo

5. Sprečava rak

Hmelj sadrži i ksantohumol, stvar koja uništava određene enzime u organizmu koji mogu aktivirati rak te pomaže telu u suzbijanju uzroka rak.

Ksantohumol se trenutno testira u svrhu pronalaska preventivnog načina lečenja raka prostate i debelog creva

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zadovoljna