1. Smanjuje rizik od bolesti srca
Istraživanja su potvrdila da umerena konzumacija piva smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Razlog je jednostavan: alkohol povećava nivo HDL-a, odnosno dobrog holesterola čime se smanjuje mogućnost zadebljanja arterija i zgrušavanja krvi koje može prethoditi srčanom udaru.
Pročitajte i 8 blagodeti piva
2. Bogato je vitaminom B6
Pivopije imaju za 30 posto veću količinu vitamina B6 u krvi od ljudi koji ne piju pivo, pa dvostruko veću od ljudi koji konzumiraju crveno vino.
3. Sprečava stvaranje kamena u bubregu
Ljubitelji piva imaju 40 posto manje šanse da dobiju kamen u bubregu od onih koji ga ne piju. Istraživanje nije mogla odrediti koji sastojak je zaslužan za to, ali bez obzira, rezultat je impresivan.
Pročitajte i Ovih 7 stvari se dešava u telu kada popijete pivo
4. Pomaže ženama da lepše stare
Dokazano je da umerena konzumacija alkohola pomaže u očuvanju gustoće kostiju i mentalnih sposobnosti kod starijih žena. Ali, to nije sve.
Flavonoidi u hmelju, glavnom sastojku piva, imaju slična svojstva kao estrogen pa mogu poslužiti kao prirodni dodatak hormonima kod žena u menopauzi.
Pročitajte i Ovih 10 namirnica najbolje idu uz pivo
5. Sprečava rak
Hmelj sadrži i ksantohumol, stvar koja uništava određene enzime u organizmu koji mogu aktivirati rak te pomaže telu u suzbijanju uzroka rak.
Ksantohumol se trenutno testira u svrhu pronalaska preventivnog načina lečenja raka prostate i debelog creva
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem