Kefir od vode možemo okarakterisati i kao domaće gazirano piće koje pored toga što je veoma ukusno, prepuno je zdravih bakterija koje jačaju imunitet i poboljšavaju rad digestivnog trakta. A najbolji deo je što se pravi veoma jednostavno.

Pogledajte i Kako da napravite kefir

Potrebni sastojci:

1/3 šolje belog, po mogućnosti organskog šećera

Litar destilovane vode

2 kašike kefir zrnaca

Ideje za ukus:

Nekoliko komadića svežeg đumbira

Sok od pola limete i nekoliko listova mente

2-3 kašike ekstrakta vanile

Pogledajte i 14 zdravstvenih blagodeti kefira

Priprema:

Od litra vode odvadite jednu kutlaču i zgrejte je skoro do ključanja, stavite u veću teglu i mešajte sa šećerom dok se sav ne otopi. Kad se šećer otopio dodajte i ostatak vode koji je na sobnoj temperaturi. Onda je vreme za zrnca kefira. Nmočite ih u vodi, dobro ocedite i stavite u teglu sa vodom. Na samom kraju, u vodu dodajte ukuse po želji i ostavite da fermentiraju 1-3 dana. I to je to.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa