Ne možemo baš tvrditi da se radi o onim zdravim zamenama, jer zdrave bi zamene uključivale nešto niskokalorično i bez šećera, ali i ove zamene će rado prihvatiti ulogu mleka i učiniti vašu kafu ukusnom.
Sladoled
Šta je sladoled nego kombinacija mleka ili šećera, pa verujemo da će se super snaći kao zamena za mleko. Što je još bolje, ukus kafe zavisiće o ukusu sladoleda, pa ako vam ovo postane stalna zamena za mleko, svaki put će kafa imati malo drugačiji ukus.
Pogledajte i Kako da napravite penu od mleka bez aparata za kafu?
Šlag
Kao i što u kafiću možete naručiti kafu s šlagom, tako i svoju kafu možete obogatiti šlagom. Ovo je sigurno jedna od alternativa koja će kafi dati vrlo sličan ukus kao i mleko.
Maslac
Maslac u kafi ne zvuči nikako privlačno, verujemo da ćete se složiti, ali sada ovakva kava postaje kultna. Naziva se još "Bulletproof" kafom, odnosno neprobojna kafa. Smatra se da ovaj dodatak kafi osigurava zdravu masnoću za mozak, tako podstiče kognitivne funkcije, a može služiti i kao zamena za doručak. Iako se s tim ne biste složili, ako se odlučite da stavite maslac u kafu pokušajte što bolje da promešate, pa čak i stavite u bledner, kako biste dobili ukusnu penu.
Pogledajte i Odličan trik: Kako da vam kafa duže ostane vruća
Kokosovo ulje
Jednako kao i kokosovo mleko, i kokosovo ulje je odlična alternativa mleku. Kao i maslac, i kokosovo ulje i kafu pokušajte što bolje da izmešate kako ne biste imali samo masnu mrlju u kafi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Ordinacija.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus